Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
19.03.2010  

Vabilo na razstavo »Jože Plečnik - Arhitekt v Ljubljani, v Pragi in na Dunaju« ter razstavo »Sodobna slovenska arhitektura« in napoved uradnega obiska ministrice za kulture Republike Slovenije Majde Širca v Skopju

Ministrica za kulturo Republike Slovenije Majda Širca se bo 25. in 26. marca 2010 mudila na uradnem obisku v Skopju. Z makedonsko ministrico za kulturo Elizabeto Kančesko Milevsko bosta govorili o možnostih nadaljnje krepitve in razširitve sodelovanja na področju kulture med državama.

Ministrici bosta v Muzeju sodobne umetnosti v četrtek 25. marca ob 20.00 uri svečano odprli razstavo »Jože Plečnik - Arhitekt v Ljubljani, v Pragi in na Dunaju« ter razstavo »Sodobna slovenska arhitektura«. Slovenija je država partner na letošnjem Bienalu sodobne makedonske arhitekture Skopje 2010.

Pred otvoritvijo razstave ob 19.00 uri bo slovenski arhitekt in profesor Andrej Hrausky v prostorih Muzeja sodobne umetnosti imel predavanje o slovitem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku. Po končani svečani otvoritvi bo Veleposlaništvo Republike Slovenije za vse prisotne organiziralo manjši sprejem.

Vljudno vabljeni!