Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
17.06.2013  

Multimedijska predstava »Timing diagrams« v okviru Baskerfesta 2013

Skopje, 17. junij 2013 – Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 20. junija 2013 ob 22. uri na trgu Makedonija, na odru Music Garden, v okviru Mednarodnega festivala Baskerfest 2013, potekala multimedijska predstava z naslovom »Timing diagrams«, v izvedbi dveh mladih slovenskih umetnikov – Marka Batiste (zvok) in Boštjana Čadeža (vizualizacije).

Batista in Čadež sta mlada in talentirana umetnika, avtorja predstav s katerimi sta nastopala na vseh večjih evropskih festivalih in bienalih sodobne umetnosti.

Boštjan Čadež je vizualni umetnik katerega inovacije segajo v različne tehnološke sfere, še posebej pa je zanimiv za tiste, ki jih privlači svet robotike, implementirane v umetniške instalacije in predstave.

Predstava »Timing diagrams« predstavlja doživetje kjer se zvok in vizualni efekti predvajajo s pomočjo elektronskih, mehanskih in digitalnih pripomočkov, ki jih je oblikoval in izdelal Marko Batista.

Dogodek bo potekal v organizaciji Skopje Babilona, ki si prizadeva za razvoj kreativnosti in poživitev kulturnega dogajanja v Skopju ter ob podpori Veleposlaništva Republike Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, kulturo in šport Republike Slovenije.

Vstop je prost.

Marko Batista

Boštjan Čadež