Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
11.02.2011  

Napoved uradnega obiska Predsednika Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanova v Republiki Sloveniji

Skopje, 11. februar 2011 - Predsednik Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanov se bo 15. in 16. februarja 2011 mudil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji. Poleg gostitelja, Predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka, bo imel ločeno srečanje še s podpredsednikom Državnega zbora RS Miranom Potrčem, predsednikom vlade RS Borutom Pahorjem in županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem.

Drugi dan obiska bo v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekala poslovna konferenca, kjer bosta slovenske in makedonske poslovneže nagovorila oba predsednika ter generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Samo Hribar Milič. O predstavitvi interesov in priložnosti za poslovno sodelovanje med Slovenijo in Makedonijo bosta govorila ministrica za gospodarstvo RS Darja Radič in namestnik predsednika vlade za gospodarstvo RM Vladimir Peševski.

Ob robu predsedniškega obiska bosta minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS Gregor Golobič in minister za izobraževanje in znanost Nikola Todorov podpisala Protokol med Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS, Ministrstvom za šolstvo in šport RS in Ministrstvom za izobraževanje in znanost RM o sodelovanju na področju izobraževanja.

Predsednik Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanov in predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk