Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
09.02.2011  

Delovni obisk generalnega direktorja na Direktoratu za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje MZZ RS Vladimirja Gaspariča v Skopju

Skopje, 9. februar 2011 – Danes in jutri se bo na delovnem obisku v Skopju mudi veleposlanik Vladimir Gasparič, generalni direktor Direktorata za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije. Spremlja ga mag. Iztok Grmek, vodja Sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje. Veleposlaništvo je organiziralo pogovore z namestnikom predsednika vlade za gospodarstvo Vladimirjem Peševskim, predsednikom Gospodarske zbornice Makedonije Brankom Azevskim ter z generalnim direktorjem za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Makedonije Krumom Efremovom, kjer bodo potekale konzultacije.

Generalni direktor Gasparič se bo srečal tudi s predsednikom Upravnega odbora in izvršno direktorico Slovensko makedonskega poslovnega kluba, Damirjem Kudrom in Iskro Jovanovič, s predstavniki slovenskega gospodarstva ter obiskal slovenski podjetji ONE Telekom Slovenije in NLB Tutunsko banko.

Namen obiska je poglobiti ekonomske odnose med državama, nuditi pomoč slovenskim podjetjem, ki se srečujejo s problemi pri poslovanju na mekedonskem trgu ter priprava na poslovno konferenco, ki bo potekala 16. februarja na Brdu pri Kranju v času uradnega obiska Predsednika Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanova z močno gospodarsko delegacijo v Republiki Sloveniji.