Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
25.01.2011  

Vabilo na fotografsko razstavo slovenske umetnice Metke Vergnion in makedonske umetnice Nataše Dimovske-Uzunovske ob Slovenskem kulturnem prazniku

Skopje, 25. januar 2011 – Obveščamo, da bo Veleposlaništvo RS v Skopju ob priložnosti Slovenskega kulturnega praznika organiziralo otvoritev fotografske razstave z naslovom »Convergences« ali »Zbliževanja« slovenske umetnice Metke Vergnion ter priznane makedonske umetnice Nataše Dimovske-Uzunovske. Otvoritev razstave bo 8. februarja 2011 ob 19.00 uri v Muzeju sodobne umetnosti v Skopju.

Umetnica Metka Vergnion je bila rojena v Ljubljani, diplomirala je na akademiji za fotografijo in film ENSLL v Parizu, sedaj živi in dela v Ženevi. V svet fotografije jo je uvedel oče Vlastja Simončič. Od leta 1980 je pripravila vrsto samostojnih razstav doma in v tujini. Zanima jo eksperimentalni način fotografiranja. Tematiko prilagaja času in okolju, v tehnični izvedbi povezuje analogno in računalniško obdelavo slike. Na fotografijah si prizadeva ustvariti harmonično in spiritualno ozračje, s tem pa poudari pomembnost trenutka.

Na otvoritvi bosta prisotne pozdravila veleposlanik Brian Bergant in direktorica Muzeja sodobne umetnosti Elizaveta Šulevska, predstavili se bosta tudi obe umetnici.

Po končani otvoritvi bo sledila manjša pogostitev v organizaciji veleposlaništva.

Prisrčno vabljeni!