Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
24.01.2011  

Vabilo za sodelovanje na likovni razstavi »15. Viški likovni salonček«

Skopje, 24. januar 2011 – Osnovna šola Vič, Ljubljana, tudi letos organizira likovno razstavo z naslovom » 15. Viški likovni salonček«. Omenjena osnovna šola že 26 let zapored pripravlja Likovni salon, ki je razstava s približno štiridesetimi umetniki, 15 let pa Likovni salonček, kjer se predstavljajo učenci šol iz okolice Viča v starosti od 11 do 14 let. Na razstavi sodelujejo tudi otroci iz Hrvaške, Italije, ZDA, Češke, Jordanije, Norveške, Avstrije, Finske, Grčije, Tajske, Francije, Nemčije, Poljske, BiH, Srbije in Belgije. K sodelovanju zaradi velikega zanimanja vabijo tudi predstavnike oz. otroke iz drugih držav.

Likovni mentor posamezne zainteresirane osnovne šola mora na naslov OŠ Vič (Osnovna šola Vič, Abramova 26, Ljubljana), do 30. marca 2011 poslati nekaj originalnih slik (ne kopij) ali risb otrok posameznih avtorjev v kakršnikoli tehniki in s poljubnimi motivi. Prva stran vsake slike mora biti opremljena z imenom, priimkom in starostjo. Na hrbtni strani mora biti napisano ime mentorja in naslov osnovne šole.

4. maja 2011, pred Dnevom Evrope, bo žirija podelila nagrade in pohvale na slavnostni otvoritvi s kulturnim programom.

Več informacij lahko najdete na naslednji spletni strani: http://www2arnes.si/~osljvic3s ali pa pišite na elektronski naslov: os.vic(at)guest.arnes.si