Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
30.09.2010  

Nastop pevskega zbora Musica Viva - Kranj

Skopje, 30. septembra 2010 - Vas vabimo na celovečerni koncert pevskega zbora Musica Viva - Kranj. Koncert se bo odvijal v soboto, 2. oktobra v Narodnem gledališču v Bitoli z začetkom ob 20.00 uri.

Mešani pevski zbor MUSICA VIVA Kranj Primskovo se uvršča med kranjske zbore z najdaljšo pevsko tradicijo: deluje že več kot 60 let. Z organiziranim delom je zbor začel 1. januarja 1946, ko se je zbrala skupina pevk in pevcev, ki so v naslednjih letih prepevali kot moški, ženski in mešani zbor. Od ustanovitve do danes je namreč v zboru pelo okrog 150 pevcev, v mnogih primerih cele generacije oziroma cele družine. V koncertni sezoni 1992 je začel zbor delovati pod imenom MUSICA VIVA.

Za svoje dolgoletno delo ga je v letu 2007 Mestna občina Kranj odlikovala z največjim priznanjem, Veliko Prešernovo plaketo. Zbor se udeležuje tudi mednarodnih tekmovanj. V letu 2007 je na Mednarodnem festivalu adventne in sakralne glasbe v Pragi  v kategoriji velikih zborov osvojil srebrno nagrado. Na festivalu Slovakia cantat pa je osvojil zlato v kategoriji Musica sacra a capella in srebrno nagrado v kategoriji Folksong a capella.