Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
04.04.2011  

Vabilo na simfonični koncert pod taktirko slovenskega dirigenta Janka Kastelica

Skopje, 4. april 2011 – V četrtek 21. aprila 2011 ob 20. uri bo v Makedonski filharmoniji potekal simfonični koncert z gostujočim slovenskim dirigentom Jankom Kastelicem in makedonsko solistko, pianistko Nino Kostovo-Janevsko. Na programu bo koncert za klavir Petra Iljiča Čajkovskega št. 2 v G-duru ter Simfonija št. 3 »Poljska« prav tako od Čajkovskega.

V Ljubljani rojeni in nato v Kanadi živeči slovenski dirigent Janko Kastelic, je s septembrom 2008 postal umetniški vodja Opere in baleta Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. Svojo glasbeno pot je kot deški sopranist in korepetitor pričel v Torontu. Že v rani mladosti je kot pianist in organist prejel zlato medaljo glasbenega konservatorija Zahodnega Ontaria, po maturi pa je bil sprejet na visoko glasbeno šolo Edwarda Johnsona Univerze v Torontu, na kateri je študiral dirigiranje, glasbeno teorijo s kompozicijo in klavir. Kasneje ga je pot pripeljala v Evropo in Slovenijo, kjer je dobil mesto korepetitorja in dirigenta asistenta SNG Opere in baleta Ljubljana. Velja omeniti, da je Kastelic med drugim komponiral tudi glasbo za film. Je močan zagovornik celostnega glasbenega izobraževanja mladih.

Več informacij glede koncerta in kart lahko pridobite na naslednji telefonski številki in elektronskem naslovu: 070-331-903, pano1510(at)yahoo.com .

Prisrčno vabljeni!

Dirigent Janko Kastelic