Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
05.01.2011  

Napoved delovnega obiska državne sekretarke v MZZ Dragoljube Benčina v Skopju – politične konzultacije

Državna sekretarka v Ministrstvu za zunanje zadeve RS Dragoljuba Benčina se bo 10. in 11. januarja 2011 mudila na delovnem obisku v Skopju.

Prvi dan se bo srečala s posebnim predstavnikom EU in vodjo Delegacije EU, veleposlanikom Erwanom Fouerejem in visokim predstavnikom NATO in vodjo Poveljstva NATO v Skopju, brigadirjem Davidom Humarjem. Istega dne je predvideno še srečanje z Anastazijo Ribarski, predsednico in člani Slovenskega združenja France Prešeren v prostorih združenja v Skopju.

Drugi dan delovnega obiska bo posvečen političnim konzultacijam na nivoju državnih sekretarjev, ki jih bo na makedonski strani vodil državni sekretar v Ministrstvu za zunanje zadeve RM Abdulkadar Memedi. Glavne teme pogovora bodo osredotočene na dvostransko sodelovanje med državama s posebnim poudarkom na razvojnem in krepitvi gospodarskega sodelovanja ter vključevanju Makedonije v EU in NATO.

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina bo imela tudi ločeno srečanje z ministrom za zunanje zadeve Antoniom Milošoskim, in državnim sekretarjem na Sekretariatu za evropske zadeve Jovanom Andonovskim ter intervjuje za Makedonsko tiskovno agencijo MIA, Javni servis Makedonske radiotelevizije MTV in komercialno televizijsko postajo Televizija A1. 

Dragoljuba Benčina, državna sekretarka v MZZ RS