Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
28.10.2010  

Regionalna konferenca "Očistimo Balkan v enem dnevu!"

Skopje, 28. oktober 2010 – Več držav je s svojimi vse pogostejšimi čistilnimi akcijami oblikovalo idejo za organiziranje in izvedbo projekta Očistimo svet 2012. Samo v letu 2010 je več kot milijon prostovoljcev sodelovalo v čistilnih akcijah po Evropi. Vse to se je pričelo v Estoniji z akcijo »Očistimo Estonijo v enem dnevu«, na kateri je v enem dnevu sodelovalo okoli 50.000 prostovoljcev. Podobna akcija se je letos spomladi organizirala tudi v Sloveniji, sodelovalo je neverjetnih 13,5% državljanov.

Interes za sodelovanje v takšni akciji je do sedaj izkazalo 100 držav iz celega sveta. Projekt aktivno podpira tudi evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik. Nevladna organizacija »Ekologi brez meja«, ki so organizirali spomladansko akcijo v Sloveniji, so oblikovali mednarodno skupino, ki si je za cilj postavila realizirati svetovno akcijo Očistimo svet 2012, ki bo potekala 24. marca 2012.

Priprave na svetovno akcijo se bodo odvijale na Regionalni konferenci »Očistimo Balkan v enem dnevu« med 15. in 17. aprilom 2010 v Sloveniji. Na konferenci bo sodelovalo 11 balkanskih držav. Vsako državo bo predstavljajo pet predstavnikov, ki bodo v vsaki posamezni državi prevzeli koordinacijo in organizacijo za čistilno akcijo.

Prijave morajo biti poslane do 30. novembra 2010 in sicer na elektronski naslov conference(at)ocistimo.si  . Za vse potrebne dodatne informacije se lahko obrnete na isti naslov.

Uradno vabilo in obrazec za prijavo udeležbe na konferenci, vam prilagamo v izvirniku.

Vabilo , Obrazec