Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
23.08.2011  

Nastop slovenskih glasbenikov zasedbe RDYO DJs: DJ K'Pow in DJ Zeds v Bitoli

Skopje, 23. avgust 2011 – Obveščamo, da bosta v četrtek 25. avgusta 2011 ob 21.00 uri, s svojimi hip-hop, funk, soul in disco ritmu v Instinct baru v Bitoli, v okviru Festivala Bitola – odprto mesto, nastopila slovenska glasbenika iz vrhunske glasbene zasedbe RDYO DJs: DJ K'Pow in DJ Zeds.

RDYO Djs so skupina, sestavljena iz devetih DJ-ev, od katerih ima vsakdo svoj poseben stil vrtenja glasbe. Predvsem si pa prizadevajo, da svojo osebno selekcijo pretvorijo na odru v skupinsko celoto tako, da pridejo do izraza kot glasbena skupina, katera predvaja glasbo v različnih variantah. Ustanovitelja in glavna protagonista sta JAMirko in Pier, ki sta cenjena in prepoznana glasbenika tako doma kot v tujini, saj prispevata in ustvarjata slovensko multimedijsko in urbano klubsko kulturo vse od leta 1996. Poleg vrtenja glasbe RDYO Djs aktivno delujejo na področju izobraževanja mladih glasbenikov in razširjanja urbane klubske kulture v Sloveniji.

RDYO DJs bodo na festivalu v Bitoli nastopili s podporo Znanstveno raziskovalnega združenja za umetnost, kulturno-izobraževalne programe in tehnologijo EPeKa v okviru promocije Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012.