Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
20.07.2011  

Sporočilo za javnost: Strateški forum Bled 2011 – Moč prihodnosti

Skopje, 20. julij 2011 – Veleposlaništvo obvešča, da Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Center za evropsko prihodnost 9. in 10. septembra 2011 na Bledu organizirata Strateški forum Bled 2011. Letošnje že 6. srečanje državnikov, politikov, gospodarstvenikov in različnih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s strateškimi izzivi prihodnosti, bo naslovilo spreminjanje razmerja moči v mednarodni skupnosti, tako med državami kot v gospodarstvu s posebnim poudarkom na hitro rastočih gospodarstvih.

Paneli bodo razpravljali o novih oblikovalcih moči, s poudarkom na državah BRIC, o dogajanju in perspektivah v južnem Mediteranu, o odnosih med EU in Kitajsko, Afganistanu, o prihodnosti energetike, o izzivih in prihodnosti Zahodnega Balkana, o vlogi manjših držav v mednarodni skupnosti pa tudi o prehranski varnosti in vlogi inovacij v gospodarstvu. Z naborom tem forum nadaljuje že uveljavljeno kombinacijo regionalnih in globalnih tem. Pomembna novost letošnjega Strateškega foruma Bled je t.i. Strateški forum Bled mladih (Young BSF), s katerim želimo na forum pritegniti mlajše občinstvo, prihodnje odločevalce.

Več informacij in obrazec za prijavo predstavnikov medijev so na voljno v pripetih dokumentih v slovenskem in angleškem jeziku.

Sporočilo za javnost v slovenskem jeziku

Sporočilo za javnost v angleškem jeziku

Obrazec za prijavo