Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
18.03.2010  

Pridružite se prostovoljni akciji, projektu »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«

Naša dežela je naš dom, zato smo za vedno večje število divjih odlagališč v naravi odgovorni vsi. 17. aprila 2010 bomo zato, v okviru Dneva zemlje, v Sloveniji izvedli največjo okoljevarstveno akcijo v zgodovini Slovenije. V enem dnevu bomo svoji domovini povrnili nasmeh ter se ob tem družno zabavali. Projekt predvideva odvoz 20.000 ton ilegalno odvrženih odpadkov iz divjih odlagališč, ki jih bodo prostovoljci iskali in locirali na zemljevidu vse do dneva akcije. Računamo na vas in vaše prijatelje, starše in otroke. Pridružite se nam, vaših prijav se veselimo na www.ocistimo.si.

Projekt »Slovenija je naš dom. Očistimo jo!« narejen po zgledu projekta Let's do it, Estonia!, ki je v Estoniji potekal leta 2008. Na dan čistilne akcije, 3. maja 2008, se je v Estoniji zbralo 50.000 prostovoljcev (4 % prebivalstva), ki so odstranili 10.000 ton smeti v samo v petih urah (v običajnih okoliščinah bi država za to potrebovala tri leta in več kot 22 milijonov evrov). Poglejte  si osupljiv in navdihujoč video http://www.youtube.com/watch?v=ZcDntGLS4ig

Projektu se bomo pridružili tudi zaposleni na Veleposlaništvu RS v Skopju. Pozivamo Slovence in naše makedonske prijatelje, Generalni častni konzulat RS v Bitoli, slovenske podjetnike in člane Slovensko makedonskega poslovnega kluba, člane Slovenskega združenja France Prešeren Skopje, Slovenskega društva Bitola in vse ljudi dobre volje, da se nam pridružite in da slovenski projekt tako prenesemo tudi v Makedonijo.

Več o akciji oziroma projektu si preberite na spletni strani www.očistimo.si