Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
27.08.2012  

7. Mednarodna likovna kolonija »Skopje 2012«

Skopje, 27. avgust 2012 – Veleposlaništvo obvešča, da v organizaciji Mesta Skopje, Muzeja mesta Skopje in hotela Arka, v prostorih hotela Arka v Skopju poteka 7. Mednarodna likovna kolonija »Skopje 2012«. Dogodek poteka pod pokroviteljstvom župana Mesta Skopje Koceta Trajanovskega.

Na likovni koloniji 2012 sodeluje 10 priznanih akademskih likovnih umetnikov, ki pripadajo različnim generacijam in prihajajo iz različnih kulturnih in umetniških sredin. Na koloniji sodeluje tudi slovenski likovni umetnik Marjan Novan Slunjski.

Vabimo vas, da se 28. avgusta ob 21.00 uri v Muzeju mesta Skopje udeležite likovnega performansa na katerem se bo s svojimi deli poleg Marjana Novaka Slunjskega predstavila še akademska umetnica Simonida Filipovska iz Makedonije. Prav tako vas obveščamo, da se bo kolonija zaključila dne 29. avgusta ob 20.00 uri v hotelu Arka. Ob tej priložnosti bodo zbrano občinstvo pozdravili župan Mesta Skopje Koce Trajanovski, direktorica Muzeja mesta Skopje Ljubica Kondijanova in direktor hotela Arka Sašo Džikovski.