Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
14.04.2011  

Vabilo na Skopski maraton 2011

Skopje, 14. april 2011 – V nedeljo, 8. maja 2011 bo Skopje gostitelj Mednarodnega skopskega maratona 2011. Letos organizatorji pričakujejo, da bo na maratonu sodelovalo več kot 3.000 tekačev, ki bodo sodelovali v več različnih maratonskih kategorijah, in sicer:

Maraton na 42 km

Pol maraton na 21 km

Dobrodelni tek na 5 km za otroke s posebnimi potrebami

Tek na 2 km za otroke, ki bo potekal 17.04.2011

Udeleženci na letošnjem maratonu bodo tudi tokrat prišli iz različnih držav iz celega sveta, med drugim tudi iz ZDA, Finske, Nemčije, Nizozemske, Italije, Avstrije, Turčije, Moldavije, Bolgarije, Slovenije, Romunije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne gore, Španije itd., kot tudi iz drugih evropskih držav. Letos bo v okviru Skopskega maratona potekalo tudi Balkansko prvenstvo v maratonskem teku za najboljše maratonce iz Balkana.

Skopski maraton organizira Skopska športna zveza v sodelovanju z Atletsko zvezo Makedonije in Atletskim klubom Rabotnički ter pod pokroviteljstvom Mestne občine Skopje, Delegacije EU v Skopju in Agencije za mlade in šport Makedonije.

Vse, ki si želijo na maratonu sodelovati in s pomočjo športa in dobrodelnosti deliti skupne človeške vrednote vabimo, da si več informacij preberejo na naslednji spletni strani: www.skopskimaraton.com.mk ali pa pokličejo na telefonsko številko: (02)3228-624, 3117-687.

Maratona se bomo udeležili tudi zaposleni na veleposlaništvu. Pridružite se nam tudi vi.

Lepo vabljeni!