Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
04.03.2011  

Napoved uradnega obiska ministra za zunanje zadeve RS Samuela Žbogarja v Skopju

Skopje, 4. marec 2011 – Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Samuel Žbogar se bo 9. marca 2011 mudil na uradnem obisku v Skopju. Poleg z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve mag. Antoniom Milošoskim, se bo srečal s predsednikom Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanovim, predsednikom Vlade Republike Makedonije mag. Nikolo Gruevskim in predsednikom Sobranja Republike Makedonije Trajkom Veljanoskim. Predvideno je tudi srečanje in pogovor s predsednikom koalicijske albanske stranke, Demokratična unija za integracije DUI Alijem Ahmetijem in predsednikom največje opozicijske stranke, Socialdemokratske unije Makedonije SDSM Brankom Crvenkovskim.

Pogovori bodo osredotočeni na dvostranske odnose med Slovenijo in Makedonijo, gospodarsko sodelovanje, proces pridruževanja Makedonije EU in NATO ter na aktualno dogajanje po svetu, s posebnim poudarkom na regiji Zahodnega Balkana.

Minister Žbogar bo v Skopje prispel že v ponedeljek, 7. marca 2011 zvečer in se bo srečal s slovenskimi podjetniki, člani Slovensko makedonskega poslovnega kluba, častnim generalnim konzulom ter predstavniki Slovenskega združenja France Prešeren iz Skopja, Slovenskega društva Triglav iz Bitole in študenti slovenskega jezika.

V torek, 8. marca 2011 pa bo minister Žbogar vodil regionalni posvet slovenskih veleposlanikov iz držav Zahodnega Balkana.

Minister za zunanje zadeve RS Samuel Žbogar

Vir fotografije: Radio Slovenia International