Veleposlaništvo RS Skopje /Napovednik /
29.08.2011  

Razpis za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN

Skopje, 29. avgusta 2011 - Obveščamo vas, da bosta Sekretariat Združenih narodov (OZN) in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije organizirala preverjanje znanja za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN na nižjem profesionalnem rangu (P2), ki je nadgradnja dosedanjega programa nacionalnega konkurenčnega izpita (NCRE).

Preverjanje znanja – pisni del bo 7. decembra 2011 v Ljubljani, uspešni kandidati pa bodo imeli nato še intervju s predstavniki OZN. Zainteresirani kandidati bodo preizkus znanja lahko opravili iz naslednjih področij: administracije, humanitarnih zadev, odnosov z javnostjo in statistike.

Kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije in morajo imeti najmanj prvo stopnjo univerzitetne izobrazbe iz področja, za katerega se bodo prijavili na preizkus znanja. Ne smejo biti starejši od 32 let na dan 31. december 2011. Tekoče znanje angleščine ali francoščine je nujen pogoj.

Podrobnosti razpisa in prijavni obrazec so objavljeni na spletni strani OZN: http://careers.un.org//lbw/home.aspx?viewtype=NCEA (2011 Young Professionals Examination).

Rok za elektronsko prijavo je 10. september 2011.