Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
05.02.2020  

Vabljeni na dneve slovenskega filma v Kinoteki Severne Makedonije

Vabljeni na Dneve slovenske kulture v Kinoteki S Makedonije s slovenskimi filmi Na svoji zemlji, Sedmina, Dolina miru in To so gadi!

Be part of the Days of Slovenian Culture fith Slovenian films at Kinoteka na S Makedonija!

Повелете во Кинотека на Северна Македонија на ДЕНОВИ НА СЛОВЕНЕЧКА КУЛТУРА: 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ФРАНЦЕ ШТИГЛИЦ со слединте проекции:

7.2.2020 (ПЕТОК, Friday), 20:30 Ч.: НА СВОЈАТА ЗЕМЈА
(Na svoji zemlji / On Our Own Land), Игран филм, Словенија
1948, 110 мин., црно-бел, ДЦП

8.2.2020 (САБОТА, Saturday), 18:00 Ч.: ЗА ДУША
(Sedmina / Funeral Feast), Игран филм, Словенија
1969, 91 мин., колор, ДЦП

8.2.2020 (САБОТА, Saturday), 20:00 Ч.: ДОЛИНА НА МИРОТ
(Dolina miru / Valley of Peace), Игран филм, Словенија
1956, 82 мин., црно-бел, ДЦП

9.2.2020 (НЕДЕЛА, Sunday), 20:00 Ч.: ВИСТИНСКИ КОПИЛИЊА
(To so gadi / Real Pests), Игран филм, Словенија
1977, 96 мин., колор, ДЦП

!!!Бесплатен влез!!! Free entrance!

Програмата на Денови на словенечката култура е подготвена во соработка со Совенечкиот филмски архив при Архивот на Република Словенија и Словенечкиот филмски центар.

 

Programa:

http://kinoteka.mk/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d1%84%d0%b5%d0%b2%d1%80%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b8-2019-2/?fbclid=IwAR0x-2AFhGiPZQY3rDC8RK6HQec8ES031bAxILx_U6Cajq9-RXUjNZ8prlY