Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
27.02.2013  

Literarno-gledališki večer z Andrejem Rozmanom - Rozo

Skopje, 27. februar 2013 - V Skopju je včeraj nastopil pisatelj in gledališčnik Andrej Rozman - Roza, ki sodi med najizvirnejše in najbolj vsestranske sodobne slovenske ustvarjalce. Roza je zbranemu občinstvu predstavil svoje parodične in komične pesmi ter gledališke komedije za otroke in odrasle.

 

Andrej Rozman – Roza piše za otroke in odrasle, prevaja, režira, nastopa, igra in ima celo svoj teater, v katerem se duhovito in občutljivo odziva na vse tisto, kar se dogaja v naši družbi in s posameznikom v njej. Literarno-gledališki nastop predstavlja bolj ali manj dramatizirane avtorjeve pesmi iz različnih obdobij, pri čemer je vsak nastop samosvoj. Naštudirane točke so prepletene z improvizacijami, celotni program pa prilagojen konkretnim okoliščinam – starosti in številu gledalcev ter priložnosti oz. prizorišču.

Literarno-gledališki večer z Andrejem Rozmanom – Rozo je potekal v organizaciji Združenja France Prešeren iz Skopja in Veleposlaništva RS v Skopju.

V organizaciji Slovenskega združenja Triglav iz Bitole in učiteljice dopolnilnega pouka v Bitoli Milene Pinza pa je 25.2.2013 literarno-gledališki večer potekal v Bitoli. Ob tej priložnosti so v Bitoli obeležili tudi slovenski kulturni praznik.

Literarnih večerov z Andrejem Rozmanom - Rozo so se udeležili člani vseh treh slovenskih društev v Makedoniji, učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Skopju in Bitoli ter ostali Slovenci živeči v Makedoniji.

Andrej Rozman - Roza

Andrej Rozman - Roza z veleposlanikom Brankom Rakovcem

Andrej Rozman - Roza s člani društva  Triglav iz Bitole